Poveži se s nama

HOTNEWS

Bandić najavio Kunića za novog gradonačelnika nakon lokalnih izbora 2017?

Objavljeno

Gospodin Kunić sa svojim ljudima u Gorici mora najprije preuzeti odgovornost za upravljanje Goricom, a onda ćemo se mi lako dogovoriti oko državnih funkcija – odgovorio je Milan Bandić na naše pitanje hoće li ako postane ‘gradonačelnik Hrvatske’ predsjednika njegove goričke stranke angažirati za ministra znanosti i obrazovanja.

Mi ovdje nismo došli rušiti, već graditi, ali ćemo na idućim izborima u Gorici pobijediti. To će biti tako, baš jednako kao što smo pobijedili i u Zagrebu. Pobijedit ćemo jer mi jedino znamo raditi i graditi. Naš put je pravo, nemamo vremena za lijevo i desno – rekao je Bandić i konstatirao kako u njegovoj goričkoj stranci ima više od 50 posto žena, čak i više nego u ostalim ograncima.

Ovo su gorički čelnici Bandićeve stranke

Prošlo je samo dva tjedna od kada je ogranak DC-a Velike Gorice prešao u redove Milana Bandića, a večeras je njegova stranka Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti već dobila svoj novi, gorički ogranak. Na konstituirajućoj sjednici za čelnog je čovjeka, očekivano, izabran Zvonko Kunić, gradski prosvjetni ‘ministar’, vijećnik u Skupštini Zagrebačke županije i dugogodišnji Bandićev prijatelj. Kunić je rekao kako niti lijevi niti desni ne nude rješenje, već samo popis želja koje bi svi željeli. Zatim je bacio kritiku na način raspuštanja DC-a i činjenice što je tu odluku pročitao u novinama.

Zašto stranka Milana Bandića u Velikoj Gorici? Tvrdim da je treba zato jer su favoriti na papiru već podijelili plijen. Smeta mi što su uzeli copyright na demokraciju i na političku utakmicu. To ne može proći i nebu išlo. Oni koji su se ustrašili od naše stranke ili koji se boje da bi im debelo mogli pomrsiti račune, kažu najbolje bi bilo sve vas Bandićevce u autobus pa u Opatovac pa migrantima i svi skupa u Mađarsku. Mi odgovaramo da nemaju toliko autobusa – izjavio je Zvonko Kunić i dobio gromoglasan pljesak.

Ivica Barukčić iz Mičevca je potpredsjednik ogranka, a njegovo je imenovanje na istaknutu poziciju također očekivano, s obzirom da je u Mičevcu još u srpnju pokrenuo prvi velikogorički ogranak Bandićeve stranke.

Za tajnicu je izabrana gradska vijećnica Tajana Amšel Zelenika. Stranka je dobila i četiri člana predsjedništva. U njemu je zasjela vijećnica u Skupštini Zagrebačke županije Zlata Filipović, ujedno i gradska ‘ministrica’ poljoprivrede, zatim Eugenija Štajer iz Plesa, Željko Stanilović iz Lukavca te još jedan dosadašnji gradski vijećnik DC-a, Željko Tominčić.

U Gradski odbor stranke još ulazi Dragica Marlović (Petrovina), Nada Puceković (Velika Gorica), Sanja Zado (Velika Gorica), Vjekoslav Bušić (Velika Gorica), Hrvoje Gregurić (Kosnica) i Franjo Kovačić (Kozjača).

Više o svemu slušajte u petak u informativnim emisijama City Radija…

galerija:

CityLIGHTS

FOTO VIJEST:U šetnji vukovinskim proštenjem

Danas je Vukovina posebno zasjala, kao što to priliči jednom od najstarijih marijanskih naselja u Hrvatskoj. Kao i svake godine, mnoštvo je proštenjačkih sadržaja. Ako Vas put odvede nogostupom kod vukovinske crkve, zasigurno će atmosfera mnoge podsjetiti na djetinjstvo kada ste jedva dočekali da odete na proštenje, stoga se nemojte dugo premišljati i pravac na Gospu u Vukovinu!

Objavljeno

on

Prošetali smo se proštenjem, privučeni šarenilom i veselim ozračjem koje vlada danas u Vukovini. Kao i svake godine, tu su ‘kramari’, razni ringišpili i vrtuljci… Probali smo nove okuse sladoleda koje u ponudi ima naš izvrsni slastičar i veliki gospodin Memy, s novom recepturom koja je stigla čak iz Italije! Gorički medičari Saraga u ponudi imaju bio gverc i odlične medenjake, a posvuda se osjeti miris pečenja, roštilja, kotlovine, te ostalih prigodnih sajamsko-turopoljskih delicija. Nemojte se iznenaditi kad u šetnji zateknete i turopoljske banderijalce u divnim odorama koje pričaju povijesnu priču.

Sa svirkom lagano kreću Pirati i Vikinzi, Sjaj i Skitnice, a ako Vas muči prijevoz kući, dečki iz Taxipro-a spremno dežuraju, i tu su po prvi puta u Vukovini. Nemojte se puno premišljati, pogledajte našu fotogaleriju, i pravac Vukovina na proštenje!

GALERIJA FOTOGRAFIJA

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otkriven točan uzrok jučerašnjeg nestanka struje!

Gradske službe su vrlo brzo izašle na teren, kako bi Goricu lišile ‘mraka’. Struja nam se vratila u 23.08 sati, a iz HOPS-a ističu da ovaj prekid isporuke električne energije nije bio povezan s HEP-om, objašnjavajući kako su riješili ovaj problem na terenu

Objavljeno

on

Donosimo službene informacije nastavno na jučerašnji razlog nestanka električne energije! Podsjetimo, sinoć je u 21.14 sati oko 60 tisuća naših sugrađana provelo oko dva sata u mraku, kako smo izvijestili u jučerašnjoj objavi.

Iz  Grada su reagirali slanjem nadležnih službi na teren, a sve kako bi se problem riješio u najkraćem mogućem roku.

– Sazvan je krizni stožer nakon nestanka struje i prestanka rada semafora zbog navedenog problema te su sve nadležne službe na terenu. Policija i DVD-ovi su na velikogoričkim prometnicama i reguliraju promet radi sigurnosti – napisao je jučer zamjenik gradonačelnika, Krešimir Ačkar, na svom facebook profilu.

Kako je nadalje izvijestio HOPS, zbog kvara na visokonaponskoj opremi Hrvatskog operatora prijenosnog sustava (HOPS) na njihovoj trafostanici u Mraclinu došlo je prekida napajanja radijalno priključenih trafostanica: TS Velika Gorica, TS Petrinja i TS Glina. Odmah po nastanku kvara, dežurne specijalističke službe HOPS-a u najkraćem su vremenu intervenirale i izolirale mjesto kvara u TS Mraclin te vratile 110 kV napon na sabirnice TS Velika Gorica, TS Petrinja i TS Glina u 23:08 sati. U opisanom događaju došlo je do loma izolatora prekidne komore visokonaponskog prekidača (VN) polja 110 kV Siscia u TS Mraclin i nemogućnosti prekidanja struje kvara od strane ovog prekidača.

Iz HOPS-a ističu da ovaj prekid isporuke električne energije nije bio povezan s HEP-om, objašnjavajući kako su riješili ovaj problem na terenu.

– Kvar je otklonjen djelovanjem sustava zaštite od zatajenja prekidača i posljedično isključenjem kompletnog 110 kV postrojenja TS Mraclin. Nikakvi drugi poremećaji u elektroenergetskom sustavu nisu zabilježeni. TS Petrinja i TS Glina trenutno se radijalno napajaju iz TS Mraclin zbog radova na rekonstrukciji 110 kV postrojenja TS Pračno. Tijekom dana specijalističke ekipa HOPS-a ce izvršiti popravak prekidača polja 110 kV Siscia čime će se uspostaviti puna funkcionalnost 110 kV postrojenja TS Mraclin.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Nakon 34 godine susrela se generacija

Susret je bio nabijen emocijama, prošlo je puno godina, a nismo se vidjeli. Ima nas po cijeloj Hrvatskoj i inozemstvu

Objavljeno

on

Nekad davno Osnovna škola Eugena Kumičića zvala se Osnovna škola Veljko Vlahović. Upravo u tu školu išla je i generacija 1970. godišta.

Nakon dugih 34 godine od završetka osmog razreda po prvi puta su se našli tamo gdje su se i upoznali,ispred škole. Susret je inicirao upravo onaj dečko, za kojeg vjerojatno nikad ne bi rekli jer je za vrijeme školovanja bio najnestašniji, a danas živi u Irskoj.

-Susret je bio nabijen emocijama, prošlo je puno godina, a nismo se vidjeli. Ima nas po cijeloj Hrvatskoj i inozemstvu od Njemačke, Engleske, Slovenije, Srbije pa do Irske. Kada smo se našli svi smo se izgrlili i izljubili te malo ispričali na koje nas je strane život odnio te čime se bavimo. Od nas 34 jučer nas se skupilo 22- rekla je učiteljica Dubravka

Davnih 70-tih još su se igrali u školskom dvorištu, cure su igrale skrivača, a dečki nogomet, a danas su to sve doktori, ekonomisti, učitelji ,trgovci, frizeri…

Jedna od njih je i Dubravka, koja je danas učiteljica u školi koju je i sama pohađala. Vjerujemo da u njezinom odabiru životnog zvanja prste ima i njezina prva učiteljica gospođa Marija Karanović. Ona je bila i gost iznenađenja te su se svi razveselili vidjevši ju.

Učiteljice Dubravka i Marija

-Naša prva učiteljica dobro nas se svih sjeća i u lijepoj smo joj uspomeni , te se prisjetila raznih dogodovština koje je s nama proživjela- nastavila je učiteljica Dubravka

Dečki su bili posebno kreativni, valjda zato da se iskupe za sve nepodopštine koje su curama priređivali za vrijeme osnovnjaka. Tako je jedan svakoj poklonio bombonijeru i lavandu, a drugi je rekao svakoj da izabere unikatan nakit koji radi prijateljica iz razreda koja živi i time se bavi na otoku Ižu.

-Dogovor je pao, nakon ovog prvog puta nalazit ćemo se češće jer jučer smo se našli popodne kod škole pa išli na večeru u Pivnicu Turopolje te na kraju završili u ‘Park Caffeu’ do sitnih noćnih sati jer se nikako nismo mogli rastati. Ovim putem pozivamo ako se netko nađe na fotografiji da nam se javi jer za neke jednostavno ne znamo gdje su- zaključila je Dubravka

 

 

 

Nastavi čitati

Reporter 384 - 25.07.2019.

Facebook

Izdvojeno