Poveži se s nama

HOTNEWS

Bandić najavio Kunića za novog gradonačelnika nakon lokalnih izbora 2017?

Objavljeno

Gospodin Kunić sa svojim ljudima u Gorici mora najprije preuzeti odgovornost za upravljanje Goricom, a onda ćemo se mi lako dogovoriti oko državnih funkcija – odgovorio je Milan Bandić na naše pitanje hoće li ako postane ‘gradonačelnik Hrvatske’ predsjednika njegove goričke stranke angažirati za ministra znanosti i obrazovanja.

Mi ovdje nismo došli rušiti, već graditi, ali ćemo na idućim izborima u Gorici pobijediti. To će biti tako, baš jednako kao što smo pobijedili i u Zagrebu. Pobijedit ćemo jer mi jedino znamo raditi i graditi. Naš put je pravo, nemamo vremena za lijevo i desno – rekao je Bandić i konstatirao kako u njegovoj goričkoj stranci ima više od 50 posto žena, čak i više nego u ostalim ograncima.

Ovo su gorički čelnici Bandićeve stranke

Prošlo je samo dva tjedna od kada je ogranak DC-a Velike Gorice prešao u redove Milana Bandića, a večeras je njegova stranka Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti već dobila svoj novi, gorički ogranak. Na konstituirajućoj sjednici za čelnog je čovjeka, očekivano, izabran Zvonko Kunić, gradski prosvjetni ‘ministar’, vijećnik u Skupštini Zagrebačke županije i dugogodišnji Bandićev prijatelj. Kunić je rekao kako niti lijevi niti desni ne nude rješenje, već samo popis želja koje bi svi željeli. Zatim je bacio kritiku na način raspuštanja DC-a i činjenice što je tu odluku pročitao u novinama.

Zašto stranka Milana Bandića u Velikoj Gorici? Tvrdim da je treba zato jer su favoriti na papiru već podijelili plijen. Smeta mi što su uzeli copyright na demokraciju i na političku utakmicu. To ne može proći i nebu išlo. Oni koji su se ustrašili od naše stranke ili koji se boje da bi im debelo mogli pomrsiti račune, kažu najbolje bi bilo sve vas Bandićevce u autobus pa u Opatovac pa migrantima i svi skupa u Mađarsku. Mi odgovaramo da nemaju toliko autobusa – izjavio je Zvonko Kunić i dobio gromoglasan pljesak.

Ivica Barukčić iz Mičevca je potpredsjednik ogranka, a njegovo je imenovanje na istaknutu poziciju također očekivano, s obzirom da je u Mičevcu još u srpnju pokrenuo prvi velikogorički ogranak Bandićeve stranke.

Za tajnicu je izabrana gradska vijećnica Tajana Amšel Zelenika. Stranka je dobila i četiri člana predsjedništva. U njemu je zasjela vijećnica u Skupštini Zagrebačke županije Zlata Filipović, ujedno i gradska ‘ministrica’ poljoprivrede, zatim Eugenija Štajer iz Plesa, Željko Stanilović iz Lukavca te još jedan dosadašnji gradski vijećnik DC-a, Željko Tominčić.

U Gradski odbor stranke još ulazi Dragica Marlović (Petrovina), Nada Puceković (Velika Gorica), Sanja Zado (Velika Gorica), Vjekoslav Bušić (Velika Gorica), Hrvoje Gregurić (Kosnica) i Franjo Kovačić (Kozjača).

Više o svemu slušajte u petak u informativnim emisijama City Radija…

galerija:

HOTNEWS

VIDEO CITY PULS: “Franjo Tuđman” dobio društvo – Viktorija šalje i razglednice!

Između ostalog, pogledajte kako funkcionira Pučka kuhinja u našem gradu i tko je ovogodišnji rekorder u darivanju krvi. Bili smo na Susretu pučkih kazališta u Buševcu, u novom autobusu HNK Gorice i na rundi košarke!

Objavljeno

on

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Smjena u Skupštini: Čičak na mjesto Mikuljana

Na 15. Sjednici većinom glasova članova županijske Skupštine dužnosti je razriješen dosadašnji predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan.

Objavljeno

on

U odsustvu župana Stjepana Kožića i zamjenice predsjednika Skupštine Ljubice Ambrušec zbog zdravstvenih razloga, članovi Skupštine Zagrebačke županije donijeli su odluku o razrješenju predsjednika Damira Mikuljana, koji je također svoju odsutnost opravdao putovanjem van Hrvatske. Skupštinu je vodio zamjenik predsjednika Skupštine Zvonko Kunić koji je nakon prisege, čestitao novom predsjedniku Mati Čičku. Naime, zajednički klub članova HDZ-a, HSU-a i HNS-a te Klub vijećnika “Stjepan Kožić-nezavisna lista” dogovorili su smjenu predsjednika, a kao kandidata predložili načelnika općine Rugvica Matu Čička, koji je na ovoj sjednici zamijenio HDZ-ovog člana županijske Skupštine Mladena Šestana. “Zahvaljujem se predsjedniku Damiru Mikuljanu na dosadašnjem angažmanu i uvjeren sam da ćemo uz još veće jedinstvo uspjeti dovršiti sve započete projekte do 2021. godine.”, rekao je Čičak.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Doznajte kako do poticaja za postavljanje sustava obnovljivih izvora energije

Natječaj za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u objektima sektora poduzetništva trebao biti raspisan početkom 2020. godine

Objavljeno

on

Ured za zaštitu okoliša Grada Velike Gorice u petak u suradnji s Velikogoričkom razvojnom agencijom VEGORA i udrugom Ekoregija Velika Gorica mini-konferenciju za poduzetnike, ali i sve ostale građane, o mogućnostima korištenja energije Sunca za proizvodnju električne energije. Konferencija će se održati u vijećnici Pučkog otvorenog učilišta s početkom u 10 sati, a govorit će se o najavljenom natječaju za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u objektima sektora poduzetništva, koji bi trebao biti raspisan početkom 2020. godine.

Grad Velika Gorica od 2011. godine i pristupanju Sporazumu gradonačelnika teži ka smanjenju emisija stakleničkih plinova kroz povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije.

U prvoj skupini aktivnosti postignuti su značajni rezultati obnovom stambenog fonda i zgrada javnog sektora, dok se druga skupina aktivnosti temelji na programu „Solarni grad Velika Gorica“ i obuhvaća poticanje korištenje energije sunca za proizvodnju topline i osobito električne energije.

Program konferencije možete preuzeti ovdje, a prijave za konferenciju obavezne su putem on-line obrasca koji se nalazi ovdje.

Nastavi čitati

Reporter 388 - 21.11.2019.

Facebook

Izdvojeno