Poveži se s nama

HOTNEWS

Autobusne linije 268 i 319 u nedjelju će prometovati izmijenjenom trasom

Objavljeno

Zbog održavanja 25. Turopoljske utrke, autobusne linije 268 i 319 u nedjelju će prometovati djelomično izmijenjenim trasama. Od 8 do 13,30 sati za sav će promet biti zatvorena Zagrebačka ulica, na dijelu od Ulice Slavka Kolara do Dobriline ulice.

Autobusi na linije 268 u smjeru Velike Gorice vozit će uobičajenom trasom do raskrižja Ulice Matice Hrvatske i Trga kralja Petra Krešimira IV., gdje će u zoni kućnog broja 8 biti uspostavljeno privremeno početno-krajnje stajalište.

U povratku, autobusi će s privremenog stajališta u zoni Trga kralja Petra Krešimira IV., voziti desno Sisačkom ulicom, skrenuti lijevo na DC30, lijevo na Aveniju Pape Ivana Pavla II. i nastaviti Ulicom Rudolfa Fizira do Zagrebačke ulice otkuda će uobičajenom trasom prometovati do krajnjeg odredišta.

Na izmijenjenom dijelu trase, autobusi linije 268 neće se zaustavljati na autobusnim stajalištima drugih linija.

Autobusna linija 319 u smjeru Lukavca, prometovat će s terminala Velika Gorica do Trga kralja Petra Krešimira IV., skrenuti u Sisačku ulicu, nastaviti lijevo na DC30, zatim Avenijom Pape Ivana Pavla II. i Ulicom Rudolfa Fizira voziti do Vukomeričke ulice otkuda nastavlja uobičajenom trasom do krajnjeg odredišta.

Na trasi autobusne linije 319, u smjeru Lukavca, autobusna stajališta u Zagrebačkoj i Kolodvorskoj ulici te u Ulici Andrije Kačića Miošića, bit će izvan funkcije.

Pri povratku iz Lukavca, autobusi će prometovati uobičajenom trasom.

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otvoren Arheološki park Andautonija

Besplatno se prošetajte i zavirite u prošlost Ščitarjeva

Objavljeno

on

Arheološki park Andautonija otvorio je danas svoja vrata posjetiteljima. Dobra je to prilika da se malo prošetate i zavirite u antičku povijest ovog kraja.

– 16. i 17. svibnja nema organiziranih događanja, no pozivamo Vas da svoje slobodno vrijeme tijekom vikenda provedete u razgledu i šetnji parkom. U subotu 16. svibnja ulaz u Arheološki park Andautonija je besplatan – poručili su iz Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Ovo arheološko nalazište možete posjetiti vikendom od 12 do 18 sati, a radnim danom mogu doći samo najavljene grupe. Park je zatvoren u dane blagdana, a više o svim događanjima možete više doznati na web stranici Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Uručena nova vozila za patronažnu službu

Ključeve vozila ravnatelju županijskog Doma zdravlja Većeslavu Bergmanu uručio je u Samoboru župan Stjepan Kožić.

Objavljeno

on

Patronažna služba Doma zdravlja Zagrebačke županije, u čijim ispostavama radi 61 patronažna sestra, dobila je 11 novih vozila marke  Mitsubishi ukupne vrijednosti gotovo 860 tisuća kuna. Nova vozila uručena su ispred ispostave Doma zdravlja u Samoboru koji je dobio pet vozila, dok će po jedno vozilo koristiti patronažna služba u ispostavama Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina, Vrbovec, Zaprešić i Dugo Selo.  – U posljednje 3 godine nabavljena su 33 nova vozila, a uz ovaj novi vozni park je to ukupno 44 čija je ukupna vrijednost gotovo 3 milijuna kuna, što dokazuje da kontinuirano ulažemo u zdravstvo.- naglasio je prilikom predaje ključeva vozila župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Patronažna služba sa svojim timovima kućne njege i palijativne skrbi, važan je segment zdravstvene zaštite jer brine o korisnicima od najranije dobi, od kućnih posjeta rodiljama i bebama pa do održavanja zdravlja naših najstarijih stanovnika. Inače, Zagrebačka županija u zdravstvo ulaže i na druge načine, prije svega u energetsku obnovu, a rebalansom Proračuna koji je u pripremi zdravstvo Zagrebačke županije neće biti zakinuto. – Nastavljamo i dalje prema popisu prioriteta iz prošle godine nabavku neophodne opreme, dok su neke nabave uslijed epidemije stavljene na čekanje. – kazao je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman. Nova će vozila pridonijeti kvaliteti zdravstvene zaštite na području Zagrebačke županije kako bi patronažne sestre sigurnije i brže stizale do svojih korisnika.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno