Poveži se s nama

Vijesti

Apel goričkih vatrogasaca: Prijavite nam paljenje korova!

Dok provjeravaju požarišta koja to nisu, možda su zaista potrebni negdje drugdje

Objavljeno

Iz Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica mole građane koji ovih dana planiraju paliti korov uslijed poljoprivrednih radova, da o tome svakako obavijeste nadležnu vatrogasnu postrojbu ili dobrovoljno vatrogasno društvo. Naime, vatrogasci su dužni izaći na svaki poziv građana, a u goričkom slučaju radi se o velikom teritoriju te vatrogascima treba dosta vremena da dođu do navodnog požarišta. Kako se u zadnje vrijeme dogodio veći broj izlazaka vatrogasaca, a da za to nije bilo potrebe jer se radilo o kontroliranom paljenju biljnog otpada, mole građane da im dojave paljenje korova jer za vrijeme dok sami provjeravaju ‘požarište’ nisu dostupni ukoliko negdje zaista treba njihova pomoć.

Podsjećamo i na upute Hrvatske vatrogasne zajednice o paljenju korova.

– Vatru ne palite za vjetrovita vremena i za vrijeme sušnih razdoblja. Biljni otpad nemojte paliti u šumama, lovištima i parkovima. Ne spaljujte istovremeno velike količine raslinja, a osobe koje su koristile ložišta na otvorenome, dužne su kontrolirati izgaranje i ne smiju napuštati mjesto dok se vatra u potpunosti ne ugasi. Osoba koja izazove požar iz nehaja kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom od 2.000 do 15.000 kuna – poručili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Vijesti

Zagrebačka županija već 24. dan bez novooboljelih od COVID-19

Velika Gorica i susjedne općine i dalje nastavljaju pozitivan niz

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije izvijestili su kako na području županije nema novooboljelih od bolesti COVID-19. Dobar niz nastavlja se 24 dan zaredom, ali niti danas nema novih ozdravljenja.

Do sada je ozdravilo 116 osoba, a četiri su preminule.

 

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Bernardić u Velikoj Gorici

Čelnik SDP-a posjetio goričku tržnicu i obavio kupnju

Objavljeno

on

Predsjednik Socijaldemokratske partije Davor Bernardić u posjetu je Velikoj Gorici. Jutros se družio s Goričankama i Goričanima, a usput je obavio i kupovinu na goričkoj tržnici.

– Stiglo je vrijeme za promjene i novi početak – poručio je Bernardić iz Velike Gorice.

Nastavi čitati

Crna kronika

Skinuo anlaser i alternator sa strojeva

Na meti lopova našla se i jedna ostava za alat u voćnjaku u Vukovini

Objavljeno

on

Nepoznati lopov u noći s utorka na srijedu odlučio je ‘poslužiti’ se dijelovima s parkiranih strojeva u Obrezini. Pa je tako s utovarivača skinuo elektropokretač iliti anlaser, a s ‘finišera’ električni generator iliti alternator te ukrao 30-tak litara dizelskog goriva.

Lopov je tako 60-godišnjeg vlasnika oštetio za pet tisuća kuna.

Od 17. do 21. svibnja na meti lopova našla se jedna ostava za alat u ograđenom voćnjaku u Vukovini. Lopov je razbio staklo na ostavi te ušao u unutrašnjost.

– Otuđen je jedan akumulator, aparat za gašenje požara, kablovi za paljenje vozila, 40 litara dizelskog goriva te 20-tak drvenih greda. Sveukupna šteta pričinjena ovim kaznenim djelom iznosi oko 2000 kuna – objasnio je inspektor Nikica Ljubanović.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno