Poveži se s nama

Sport

Anto Marić živi za nogomet u Kobiliću

Objavljeno

Poštenijeg i spontanijeg čovjeka teško je upoznati. Anto Marić (57 godina) aktualni predsjednik županijskog nogometnog prvoligaša Vatrogasca iz Kobilića već je ranije primio nagradu za nogometnog djelatnika godine NS Velika Gorica (i još mnogo drugih priznanja) a trenutno je nominiran za zlatnu plaketu.

Anto Marić predsjednik Vatrogasca iz Kobilica. Foto: Mato Paviša/cityportal.hr

“Doselio sam daleke 1981. godine i odmah postao igrač Vatrogasca iz Kobilića, mjesta koje ima svega 156 domaćinstva. Kasnije sam u klubu bio trener, blagajnik, tajnik, igrao za veterane, u više mandata bio predsjednik, dopredsjednik, domar…Bilo je u klubu uspona i padova. Za vrijeme Domovinskog rata zamrzli smo djelovanje a opet se pokrenuli 1997. godine. Najveći uspjeh bilo je igranje u JŽNL, mislim da je to tada bio naš četvrti rang natjecanja”– prisjećao se uvijek srdačan i optimistično nasmijan Marić i nastavio.

 

“Danas je užasno teško voditi nogometni klub u malom mjestu. Sredstva su minimalna (oko 70 tisuća godišnje) a moramo angažirati igače sa strane jer samo su Roman Grabović, Jurica Lihtar, Hrvoje Vodelšek i vratar Stjepan Krvarić nogometaši iz Kobilića (Mijo Šarić kapetan je i igra u trećeligašu Udarniku). Prava je umjetnost angažirati relativno kvalitetne igrače samo za kopačke, pokoje pivo i roštilj. Da bi onima koji žive malo dalje mogli dati i minimalnu svotu za prijevoz, mi iz Uprave moramo kositi igralište, prati dresove, voditi brigu o prijevozu na utakmice i raditi sve poslove kojih u klubu ima napretek”– priča predsjednik Marić.

Trener Vatrogasca Juro Gavran i predsjednik Anto Marić

 

Uprava kluba broji 15 članova. “Sto posto je aktivno nas 5-6, ostali uskaču kada zagusti. Desna ruka mi je Kristijan Kirinić Kićo. Vrhunac aktivnosti počinje u sezoni svakog petka brigom o veteranima Vatrogasca i VG boysa, subota je rezervirana za mladež a nedjelja pripada seniorima. Ima mnogo posla i oko organizacije utakmica australskog nogometa koji se igra na našem igralištu. Tu je i posao od kojeg živimo pa najviše trpi obitelj kojoj hvala na razumijevanju i strpljenju”.

Anto Marić uz fotografiju Božidara Viteza.

 

Rezultati Vatrogasca minule jeseni nisu bili baš bajni. “Dugo smo već zajedno igrači, struka i Uprava pa je možda u pitanju malo zasićenje. Sreća nas je jesenas također zaobilazila. Pregovaramo sa 2-3 kvalitetna igrača i na proljeće će sve biti bolje”– nada se predsjednik Anto Marić.

 

Poznavajući ga, ne sumnjamo u izrečeno a ako dobije zlatnu plaketu namijenjenu istaknutim sportskim djelatnicima, stići će je u prave ruke istinskog nogometnog zaljubljenika.

Sport

Igrač Dinama Hidrela opustošio lokalnu kladionicu

Dečko je za 4 osvojio oko 20 tisuća kuna, bome lijepa Božićnica

Objavljeno

on

U županijskom prvoligašu Dinamu Hidrelu, kojeg kao predsjednica vodi dama Ivana Cesarec, nikad nije dosadno. Igrači pauziraju što se travnjaka i lopte tiče ali pobjeđuju na drugim frontovima. U tekućem tjednu glavna tema u Novom Čiču je “čišćenje” lokalne kladionice koja egzistira u sklopu ugostiteljskog lokala u vlasništvu prije prvoligaškog golgetera Dubravka Hrkovca. Jedan igrač Dinama, koji je poželio ostati anoniman, odigrao je više od 10 parova i uložio 4 kune. Majstor je pogodio sve i “pokupio” oko 20 tisuća! Čestitamo, zaista simpatična Božićnica. Nadamo se samo da sad predsjednica kluba gospođa Ivana neće u istragu tko je taj meštar i umanjiti hranarinu za prosinac. Objavljujemo fotografiju momčadi pa neka razmišlja, a možda dotični i nije na fotki jer tog dana nije igrao, ha ha..?

Nastavi čitati

Sport

FOTO 40 ekipa svake subote odigra 20 utakmica na malonogometnoj ligi

Objavljeno

on

10.12.2019. Velika Gorica. 14. velikogorička malonogometna liga. Foto: David Jolić/cityportal.hr, NSVG

Krajem prošlog mjeseca (30. studenog) krenulo je u prostoru SC Panadić Sport 14. izdanje Velikogoričke malonogometne lige za tri dobne kategorije: početnici, mlađi pioniri i stariji pioniri. Liga je zatvorenog tipa, mogu igrati samo klubovi s velikogoričkog područja. Glavni pokrovitelji su Zajednica sportskih udruga Grada Velike Gorice i Nogometni savez Velike Gorice (NSVG). Prema riječima Stjepana Grđana, instruktora nogometa, osnovni cilj malonogometne lige je osigurati mladim nogometašima natjecanje između jesenske i proljetne polusezone.

10.12.2019. Velika Gorica. 14. velikogorička malonogometna liga. Foto: David Jolić/cityportal.hr, NSVG

Za natjecanje se prijavilo 40 ekipa iz 17 klubova NSVG-a:  početnici (16), mlađi pioniri (12) i stariji pioniri (12). Utakmice se igraju svake subote (ne igra se 04.01.2020.) do finalnog dana 22. veljače 2020. godine.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Sport

Marko Štulić iz Rijeke pojačao Jelačić

VUKOVINA Bez fige u džepu, cilj je peti rang

Objavljeno

on

Samo pet dana nakon teške operacije dopisnik City portala iz Velike Gorice i Sportskih novosti već razmišlja o nogometu, a mail je dobio od Saše Matejčića, predsjednika jesenskog prvaka 1. ŽNL istok Jelačića iz Vukovine.

– Brinemo već o proljetnom nastavku prvenstva pa smo doveli i novo pojačanje. Veznjak Marko Štulić (25 godina) dolazi iz grada Rijeke. Igrao je i za Orijent a posljednji klub mu je Kraljevica. Zaposlen je a trenutno živi u Zagrebu. Bio je prisutan jednoj našoj utakmici i brzo smo dogovorili suradnju. Razgovaramo s još nekim igračima – kaže Matejčić, a spomenuto je jasan znak da se ide u pohod na jači peti rang.

Nastavi čitati

Reporter 388 - 21.11.2019.

Facebook

Izdvojeno