Poveži se s nama

Kultura

Amaterska kazališta pripremila četiri zabavne predstave

Predstave su u konkurenciji za Državnu smotru, a pogledati ih možete u Buševcu

Objavljeno

Dom kulture Buševec 3. listopada ponovno će ugostiti kazališne amatere i ljubitelje kazališta. Ogranak seljačke sloge Buševec organizira 23. Smotru kazališnih amatera Zagrebačke županije, a nastupit će četiri predstave – “Uputstvo za uporabu” Dramskog studia Fenix Novi iz Rakovog Potoka, “Potpuni stranci” Amaterskog kazališta PAX iz Samobora, “Vlast je slast” Zelinskog amaterskog kazališta ZAMKA te “Pravo i pravica” Kazališne udruge Radost življenja KUD-a Preporod iz Dugog Sela.

– Smijeha nikad dosta, jer smijeh liječi sve rane te vas pozivamo da na tren zaboravite na sve nedaće pa i na COVID-19. Sve to možete, samo trebate doći na 23. SKAZŽ. Izaberite si neku od četiri predstave koje su u konkurenciji za Državnu smotru, opustite se i uživajte. Ulaz na predstave je besplatan kao i zaštitne maske i dezinficijans koje dobijete pri ulasku u Dom kulture Buševec. Jedina vaša zadaća je da prije dolaska izmjerite tjelesnu temperature i pljeskom nagradite one koji vam se svide – poručili su iz Ogranka Seljačke sloge Buševec.

Kultura

Kraljevstvo Moje (za početnike) dolazi nasmijati Goričane

Glume Janko Rakoš, Sven Šestak, Enes Vejzović

Objavljeno

on

Predstava Ludens teatra i Teatra EXIT “Kraljevstvo Moje (za početnike)” 2. prosinca u 20 sati gostuje u dvorani Gorica. Predstava je nastala po tekstu Davida Javerbauma ‘Čin Božji’ koji je praizveden na Broadwayu 2015. godine. Originalno je postavljena kao niz monologa uz kratke dijaloške prijelaze, stilski podsjećajući ponajviše na formu stand-upa, postavljajući Boga u središte kao potpuno senzibilno i nesavršeno biće.

– Kraljevstvo Moje podsjetit će vas na sve ono što smo kroz odgoj naučili, a nismo preispitali, nasmijavajući vas jednostavnom kombinacijom logike i religije. Da ne spominjemo znanost. Dinosauri. Ma daj molim te – stoji u najavi predstave.

Prodaja ulaznica započela je u srijedu, a cijena je 50 kuna.

Nastavi čitati

Kultura

Pučko odgodilo svoj slavljenički koncert “Zajedno smo rasli, grade, ja i ti…”

Koncert je Učilište pripremilo povodom 60. godišnjice rada

Objavljeno

on

Slavljenički koncert Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica “Zajedno smo rasli, grade, ja i ti…”, koji se trebao održati u četvrtak, 26. studenog, zbog novih epidemioloških mjera odgađa se do daljnjeg.
– Nadamo se da ćemo se što prije okupiti na planiranom glazbenom druženju, podsjetniku na najvažnije događaje u razvoju grada i našeg Učilišta te glazbenom vremeplovu hitova uz koje su mnoge generacije odrastale, pjevale, plesale… – poručili su iz Pučkog otvorenog učilišta.

Nastavi čitati

Kultura

Kroz izložbu plakata prisjetite se najboljih hrvatskih filmova

Od 26. do 29. studenog

Objavljeno

on

Povodom obilježavanja 60. obljetnice rada, Pučko otvoreno učilište Velika Gorica je pripremilo izložbu filmskih plakata “Plakatima kroz povijest hrvatskog filma”. U izložbenom prostoru Učilišta građani je mogu pogledati od 26. do 29. studenog, a organiziraju je Kino Gorica, Kino mreža i Hrvatski državni arhiv.

Odabirom reprinta plakata iz građe Hrvatskog državnog arhiva – Kinoteka, na izložbi će svoje mjesto pronaći najbolji hrvatski filmovi prošlog stoljeća. Svi su oni imali i svoju brojnu publiku u kino dvorani Učilišta.

Nastavi čitati

Reporter 398 - 22.10.2020.

Facebook

Izdvojeno