Poveži se s nama

Vijesti

Ali stvarno, ljudi… Ostanite doma! Ako ni zbog koga, onda zbog ove djece

Zloglasni koronavirus opasan je za svakoga od nas, a najopasniji za ljude starije životne dobi, ali i za bolesne. Pogotovo za bolesnu djecu, koja ovim putem još jednom mole sve nedovoljno odgovorne i pretjerano opuštene da se opamete. I ostanu doma…

Objavljeno

Toliko je već puta ponovljena ta sintagma da čovjek naprosto teško povjeruje da i dalje ima onih koji nisu shvatili, koji ne žele ili ne mogu shvatiti, kojima treba milijun puta objašnjavati.

Ostanite doma.

Eto, toliko jednostavno. Cijela poruka stane u dvije riječi, a razloga da se ta uputa prihvati i shvati maksimalno ozbiljno otprilike je milijardu. I nema više smisla puno objašnjavati i ponavljati, jer kako kaže jedan kolega…

“Pametnima ne treba ništa objašnjavati, a budale ionako neće slušati.”

Eto, toliko jednostavno. Ovo je smrtonosna bolest, pandemija s kakvom se povijest čovječanstva nikad ranije nije srela, širi se suludo brzo i lako, pa kome to nije dovoljno… Taj ionako neće slušati.

A opet, možda je pametnije stalno govoriti, stalno ponavljati, stalno naglašavati. Ostanite doma! Ako ni zbog koga drugoga, ako ne zbog svojih starijih, ali i svih oko sebe, jer koronavirus dokazano pogađa sve dobne skupine, onda zbog onih koji su najranjiviji. Zbog djece.

U naš inbox tako je stigla poruka od zabrinute majke iz Kobilića, koja je zamolila da se još jednom ponovi ono što se ne bi trebalo morati ponavljati, i to iz vrlo konkretnog razloga.

“Ovo je mali dio djece oboljele od srčanih grešaka, među njima je i jedan naš, odnosno moj sin Jakov, koji ima 19 mjeseci, prošao je dvije teške operacije i pet katetera srca”, napisala je mama Petra, priloživši pritom i fotografije dječice koja sve nas mole da poštujemo pravila.

“Oni su jako ugroženi zbog koronavirusa, pa i mi roditelji, zajedno sa svojim herojima i borcima, želimo poslati jasnu poruku ljudima da OSTANU DOMA, jer ako se onova djeca zaraze, NJIHOVA SRCA TO VJEROJATNO NEBI IZDRŽALA s obzirom na njihove dijagnoze. Bilo bi lijepo da se probudi svijest među ljudima, jer zašto bi ova dječica bila ugrožena zbog nemara nekih ljudi?”

Treba li još nešto ovome dodati? Pa zapravo i ne treba… Ništa osim – ljudi, ostanite doma!

Vijesti

Počeli radovi na izgradnji Kačićeve

Radovi će trajati 70 radnih dana, a tijekom tog vremena na snazi je privremena regulacija prometa

Objavljeno

on

Počeli su radovi na izgradnji Ulice Andrije Kačića Miošića, od raskrižja s Ulicom Slavka Kolara do raskrižja s Kurilovečkom ulicom. Navedena ulica bit će zatvorena za sva vozila, osim za vozila stanara i poslovnih subjekata. Na području oko zone radova, odnosno u okolnim ulicama uvodi se privremena regulacija prometa. Navedeni radovi trajat će 70 radnih dana. Mole građani za razumijevanje i poštivanje znakova privremene regulacije prometa za vrijeme trajanja radova.

 

Nastavi čitati

Vijesti

I Gorica i županija bez novozaraženih

Na području Zagrebačke županije trenutno su aktivna 44 slučaja

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije u posljednjih 24 sata nema novooboljelih osoba na području županije. Dobra vijest je i kako su dvije osobe izliječene. Na području Zagrebačke županije trenutno su aktivna 44 slučaja. Do sada su ukupno izliječene 183 osobe, a 11 ih je preminulo.

– Apeliramo na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, izbjegavajte putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana – istaknuo je Stožer civilne Zagrebačke županije .

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO Udruga 153. brigade HV proslavila 20 godina postojanja

Objavljeno

on

Udruga pripadnika 153. brigade Hrvatske vojske u subotu je obilježila 20. godišnjicu osnutka.

– S ponosom smo se prisjetili svih događanja sa ciljem promicanja vrijednosti Domovinskog rata, a posebno naše veličanstvene 153. brigade. Čuvamo i širimo povijesnu istinu o ratnom putu 153. brigade te čuvamo sva vjerodostojna svjedočenja o ratnom putu naše brigade te uspomene na poginule pripadnike brigade. Cilj nam je i prenositi mladim naraštajima istinu o Domovinskom ratu – kazali su iz Udruge.

Zahvalili su Gradu Velikoj Gorici što ih podupire jer bez njihove podrške, kažu, ne bi mogli realizirati sve svoje programe. A programa je zaista mnogo. Kroz godine, udruga surađuje s osnovnim školama s područja Velike Gorice i njenih općina, pokrenuli su inicijativu 2005. godine kako bi se izgradio Spomen park 153. brigadi u Velikoj Buni, a rade i na aktivnostima vezanim uz Spomen doma i Spomen parka. To su samo neke od brojnih aktivnosti udruge.

– Vjerujemo u daljnju suradnju s Gradom Velika Gorica te da mi kao Udruga svojim radom i aktivnostima doprinesemo što bržem dovršenju i kvalitetnom funkcioniranju projekata, a posebno prijedlogu sadržaja Spomen doma – zaključili su.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno