Poveži se s nama

Vijesti

Album ‘Sve činim novo’ pomeo konkurenciju i donio Porin u Goricu

Zahvaljujemo svim glasačima koji su prepoznali naš rad!

Objavljeno

Nakon što su učenici umjetničke škole Franje Lučića oduševili sveprisutne svojim rođendanskim spektaklom ‘Queen’, jučer je naš grad postao bogatiji za jednog Porina. Jedan od najpopularnijih hrvatski bendova koji izvodi duhovnu glazbu, Emanuel, dobio je Porin za najbolji album popularne duhovne glazbe ‘Sve činim novo’.

Ovi mladi ljudi svoju ljubav prema pjevanju i slavljenju Svevišnjega počeli su davne 2001. godine. Tada tinejdžer Domagoj, čuvši grupu Fides , uz veliku pomoć župnika Ružmana i tate glazbenika, osniva bend. Njihov početak nije bio nimalo lagan. Počeli su kao zbor mladih Bl. Alojzija Stepinca. Svoje prve korake napravili su na nedjeljnim misama gdje su još učili jer nitko od njih nije profesionalni glazbenik, ali ljubav prema duhovnoj glazbi bila je jača te kako su ‘rasli’, tako je i njihovo znanje raslo te danas bend ima svog bubnjara, klavijaturista, gitarista, pjevače… I s razlogom su postali bend za kojeg se zna.

Iza sebe imaju šest albuma. Svoj prvi album izdali su već 2004 godine, imali su suradnju s Massimom, nastup za Svetog Oca pred 200.000 ljudi, mnogo nastupa u Hrvatskoj, ali i izvan nje, stotine i tisuće misa, mnoge festivale, vjenčanja. I s razlogom se može reći da su najvažniji bend duhovne glazbe.

Danas pune sve prostore u koje dođu, a posebno su ponosni na svoja dva velika koncerta u gradu gdje je sve počelo. Mnogi Goričani znaju za njih pa i ne čudi da se dvorana za njihov koncert rasproda za čas.

Emanuelu od srca čestitamo i želimo još puno uspjeha.

 

Priroda

FOTO Munje, grmljavina, vjetar i pljusak

Objavljeno

on

03.06.2020. Velika Gorica. Jaka grmljavinska oluja. Foto: David Jolić/cityportal.hr

03.06.2020. Velika Gorica. Jaka grmljavinska oluja. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Olujno nevrijeme s jakim vjetrom, munjama, grmljavinom i obilnom kišom spustilo se na Veliku Goricu nekoliko minuta prije 19 sati. Trajalo je nešto duže od pola sata.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Vijesti

Kako poslovati u doba pandemije, malim iznajmljivačima otkriva Turistička zajednica Zagrebačke županije

Za radionicu se potrebno prijaviti

Objavljeno

on

Turistička zajednica Zagrebačke županije poziva male iznajmljivače sa svog područja na besplatnu online edukaciju na temu „Poslovanje malih iznajmljivača u doba pandemije“ koja će se održati u ponedjeljak 8. lipnja u 18 sati preko aplikacije Zoom. Edukaciju organiziraju Turistička zajednica Zagrebačke županije u suradnji s turističkim zajednicama gradova i općina s područja Županije te Savjetovalište za obiteljski smještaj Interligo.

Prijave su obvezne, a primaju na e-mail adresu: infotic@visitzagrebcounty.hr

Nastavi čitati

Sport

Gorica je svoje rekla: NE rasizmu jednom posebnom fotografijom!

Nogometaši Gorice priključili su se globalnom pokretu nastalom nakon smrti Afroamerikanca Georgea Floyda i prije jutarnjeg treninga u srijedu otišli na glavno igralište Gradskog stadiona i kleknuli oko centra…

Objavljeno

on

Povedeni akcijom u koju su se uključili najveći svjetski sportaši i klubovi, i nogometaši Gorice u srijedu prijepodne su se posložili na centru stadiona i – kleknuli.

“Poruka koju želimo poslati je da smo bez obzira na nacionalnost, boju kože i religiju jedna momčad i da rasizmu nije mjesto u ni nogometu, ni bilo gdje drugdje”, objava je koja stoji na klupskoj službenoj stranici uz fotografiju.

Povod cijeloj priči je, naravno, smrt Afroamerikanca Georgea Floyda, žrtve policijske brutalnosti, u slučaju koji se odmah povezao s rasizmom. Podršku prosvjednicima, koji su dobro uplašili i predsjednika Donalda Trumpa, odmah su dali i brojni sportaši, a Floyd Mayweather platio je pogreb nesretnog Georgea.

U utorak su tako na društvenim mrežama poruke podrške poslali Ivan Rakitić, Bojan Bogdanović, Dario Šarić, Ivica Zubac… Momčadsku fotografiju u klečećem položaju objavio je i Liverpool, a slijedili su ga i mnogi drugi klubovi.
Među njima je, kao prvi od hrvatskih klubova, sad i Gorica, koja poručuje:

“Zajedno protiv rasizma. Zajedno za jednakost!”

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno