Poveži se s nama

Moja županija

Akcijom prikupljanja staroga papira djeca od sječe spasila 990 stabala

Najviše staroga papira po učeniku prikupila je Područna škola Pojatno

Objavljeno

Zagrebačka županija petu godinu zaredom nagradila je škole čiji su učenici prikupili najviše staroga papira u akciji koja se provodi u suradnji s tvrtkom DS Smith Unijapapir Croatia. U školskoj godini 2016./2017. najviše staroga papira po učeniku – 118,57 kilograma, prikupila je Područna škola Pojatno.

U jastrebarskoj Područnoj školi Desinec prikupili su 26,15 kilograma po učeniku, u Osnovnoj školi Milke Trnine u Križu 17,23 kilograma, u Osnovnoj školi Ivana Perkovca u Šenkovcu 11,91 kilogram, a u Osnovnoj školi Rugvica 8,68 kilograma po učeniku.

Predstavnicima ovih pet škola župan Stjepan Kožić uručio je zaključak o dodjeli informatičke opreme – interaktivne pametne ploče, projektora, pripadajuće opreme i softvera.

Ukupno je u 26 škola, uključenih u ovu akciju, prikupljeno 49.530 kilograma staroga papira, čime je od sječe spašeno 990 stabala.

“Dok su mala, djeca upijaju najviše znanja. Stoga ovom akcijom želimo da shvate da prirodu i okoliš treba čuvati”, rekao je župan.

Svečanosti je, uz ostale, prisustvovao i gradonačelnik Jastrebarskoga Zvonimir Novosel, koji je rekao da djeca možda nisu ni svjesna kakvo su dobro djelo, sakupljanjem staroga papira, učinila za okoliš.

Školu koja je prikupila najviše papira – PŠ Pojatno, polazi 49 učenika.

“Ovo više nije projekt samo naše škole, nego i cijeloga mjesta, pa i šire. Uz učenike, u akciji sudjeluju i bake i djedovi, rodbina učenika, poznanici, a stari nam papir doniraju i lokalne firme. Mala smo škola, ali smo na ovom projektu izuzetno angažirani“, rekla je Danijela Turk Petrek, učiteljica u Područnoj školi Pojatno.

HOTNEWS

COVID-19: 46 pozitivnih osoba na području Zagrebačke županije

Grad Sveta Nedelja ima najveći broj zaraženih.

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije u petak 27.ožujka evidentirano je 46 osoba kojima je dokazana bolest uzrokovana novim koronavirusom, njih oko 1.200 se nalazi u samoizolaciji, a jedna osoba je izliječena.

 Broj oboljelih prema ispostavama Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije:

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve stanovnike da poštuju upute Nacionalnog Stožera civilne zaštite jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze virusom COVID-19. Podsjećamo također da zbog velike preopterećenosti broja 112:

  1. Ukoliko zovete hitnu pomoć s FIKSNOG telefona nazovite 194 ili 6223 045
  2. Ukoliko zovete hitnu pomoć s MOBILNOG telefona nazovite 6223 045

Nastavi čitati

Moja županija

Božinović donio odluku o uvođenju izvanrednog međugradskog prometa

Putnici su obavezni poštovati mjere Stožera uz obaveznu propusnicu i osobnu iskaznicu!

Objavljeno

on

Načelnik Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske Davor Božinović uveo je izvanredni međugradski prijevoz za zdravstveno osoblje i policijske službenike. Kako bi sustav zdravstva i sigurnosti za vrijeme proglašenja epidemije COVID-19 mogao i dalje funkcionirati uz sve raspoložive djelatnike, tvrtke Čazmatrans, Meštrović prijevoz, Presečki prijevoz  i posebni linijski prijevoznici svakodnevno voze ovim posebnim linijama:

Putnici su obavezni poštovati mjere Stožera uz obaveznu propusnicu i osobnu iskaznicu!

Nastavi čitati

Moja županija

Do hitne pomoći i na alternativnim brojevima telefona

Zbog preopterećenosti broja 112 pomoć dostupna i na druga dva broja

Objavljeno

on

Zbog velike preopterećenosti broja 112, građani Zagrebačke županije hitnu pomoć mogu zatražiti i na broju 01 6223 045, a za korisnike fiksne linije tu je i broj 194.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno