Poveži se s nama

Vijesti

Aeroklub Velika Gorica upisuje nove polaznike

Objavljeno

Rijetko tko se može pohvaliti tradicijom postojanja od 60 godina, a upravo toliko  iz Aerokluba Velika Gorica izlaze novi piloti.Ukoliko i vi želite postati pilot zrakoplovne jedrilice, upravo su u tijeku upisi za nove polaznike.

Da biste postali pilot, prije svega morate proći liječnički pregled za pilota jedrilice, a ograničenje tjelesne težine je od minimalno 65kg do 95 kg maksimalno, rekao je u razgovoru za City radio tajnik Aerokluba Velika Gorica Mladen Brcković.

„Polaznik mora proći teorijski dio koji obuhvaća devet predmeta i praktični dio, a temeljna obuka traje 60-ak letova“ – rekao je Brcković. Nastava će se održavati na dvije lokacije, onaj teorijski dio u atomskom skloništu u Cvjetnom naselju, a praktični dio u Buševcu, odnosno Lučkom.

U ovom poslu veliki broj ljudi je pronašlo svoje radno nakon što je osnovnu obuku prošlo upravo u  Aeroklubu Velika Gorica.

Upisati se možete do kraja srpnja, a obuka će se održati u kolovozu i rujnu, ovisno o broju polaznika.Za sve ostale informacije vezane uz obuku pilota jedrilica javite se četvrtkom u vrijeme kada se održavaju sastanci, a to je 20 sati, u sjedište  Aerokluba koje se nalazi na adresi  Cvjetno naselje 18a ili putem telefona  091/654 53 12.

Vijesti

Zagrebačka županija već 24. dan bez novooboljelih od COVID-19

Velika Gorica i susjedne općine i dalje nastavljaju pozitivan niz

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije izvijestili su kako na području županije nema novooboljelih od bolesti COVID-19. Dobar niz nastavlja se 24 dan zaredom, ali niti danas nema novih ozdravljenja.

Do sada je ozdravilo 116 osoba, a četiri su preminule.

 

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Bernardić u Velikoj Gorici

Čelnik SDP-a posjetio goričku tržnicu i obavio kupnju

Objavljeno

on

Predsjednik Socijaldemokratske partije Davor Bernardić u posjetu je Velikoj Gorici. Jutros se družio s Goričankama i Goričanima, a usput je obavio i kupovinu na goričkoj tržnici.

– Stiglo je vrijeme za promjene i novi početak – poručio je Bernardić iz Velike Gorice.

Nastavi čitati

Crna kronika

Skinuo anlaser i alternator sa strojeva

Na meti lopova našla se i jedna ostava za alat u voćnjaku u Vukovini

Objavljeno

on

Nepoznati lopov u noći s utorka na srijedu odlučio je ‘poslužiti’ se dijelovima s parkiranih strojeva u Obrezini. Pa je tako s utovarivača skinuo elektropokretač iliti anlaser, a s ‘finišera’ električni generator iliti alternator te ukrao 30-tak litara dizelskog goriva.

Lopov je tako 60-godišnjeg vlasnika oštetio za pet tisuća kuna.

Od 17. do 21. svibnja na meti lopova našla se jedna ostava za alat u ograđenom voćnjaku u Vukovini. Lopov je razbio staklo na ostavi te ušao u unutrašnjost.

– Otuđen je jedan akumulator, aparat za gašenje požara, kablovi za paljenje vozila, 40 litara dizelskog goriva te 20-tak drvenih greda. Sveukupna šteta pričinjena ovim kaznenim djelom iznosi oko 2000 kuna – objasnio je inspektor Nikica Ljubanović.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno