Poveži se s nama

Vijesti

Aeroklub Velika Gorica upisuje nove polaznike

Objavljeno

Rijetko tko se može pohvaliti tradicijom postojanja od 60 godina, a upravo toliko  iz Aerokluba Velika Gorica izlaze novi piloti.Ukoliko i vi želite postati pilot zrakoplovne jedrilice, upravo su u tijeku upisi za nove polaznike.

Da biste postali pilot, prije svega morate proći liječnički pregled za pilota jedrilice, a ograničenje tjelesne težine je od minimalno 65kg do 95 kg maksimalno, rekao je u razgovoru za City radio tajnik Aerokluba Velika Gorica Mladen Brcković.

„Polaznik mora proći teorijski dio koji obuhvaća devet predmeta i praktični dio, a temeljna obuka traje 60-ak letova“ – rekao je Brcković. Nastava će se održavati na dvije lokacije, onaj teorijski dio u atomskom skloništu u Cvjetnom naselju, a praktični dio u Buševcu, odnosno Lučkom.

U ovom poslu veliki broj ljudi je pronašlo svoje radno nakon što je osnovnu obuku prošlo upravo u  Aeroklubu Velika Gorica.

Upisati se možete do kraja srpnja, a obuka će se održati u kolovozu i rujnu, ovisno o broju polaznika.Za sve ostale informacije vezane uz obuku pilota jedrilica javite se četvrtkom u vrijeme kada se održavaju sastanci, a to je 20 sati, u sjedište  Aerokluba koje se nalazi na adresi  Cvjetno naselje 18a ili putem telefona  091/654 53 12.

Vijesti

Jedan novi oboljeli, više od 200 Goričana u samoizolacij

Stožer je izdao 1.811 propusnica, a Crveni križ i dobrovoljna vatrogasna društva dnevno zaprime oko 500 poziva za pomoć

Objavljeno

on

Velika Gorica s današnjim danom broji 13 zaraženih koronavirusom, dok je više od 200 građana u samoizolaciji.

Stožer civilne zaštite Grada Velike Gorice aktiviran je prije 18 dana, a od tada je donio niz mjera na koje je danas ponovno podsjetio načelnik Stožera, zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

– Naša dobrovoljna vatrogasna društva po mjesnim odborima, osim što pomažu potrebitim sugrađanima, vrše i ophodnju. Ophodnju vršimo i u gradskim četvrtima kako bi vidjeli pridržavaju li se naši sugrađani preporučenih mjera. Ustrojili smo i odjel za izdavanje propusnica, a do danas smo ih izdali 1.811 – kazao je Kolarec.

Grad Velika Gorica osnovao je i Službu za nužnu pomoć koja starijim sugrađanima dostavlja namirnice i lijekove, a do danas je ta služba primila oko 4.000 poziva te ih, u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa i dobrovoljnim vatrogasnim društvima, riješila.

– Zovite, dobit ćete što treba, ali molim vas ostanite doma – kazao je gradonačelnik Barišić.

Gradonačelnik Dražen Barišić najavio je i fond za poduzetnike, koji su zbog pandemije koronavirusa i odluka nacionalnog Stožera civilne zaštite morali zatvoriti poslovanje, a iz njega će biti isplaćeno dva milijuna kuna.

Nastavi čitati

Crna kronika

Pronađena Fabia ukradena u Novom Zagrebu

Objavljeno

on

Automobil marke Škoda Fabia zagrebačkih registracija policija je jučer, 28. ožujka, u 15.45 sati pronašla u Lazini Čičkoj u Črnkovcu. Vlasnik automobila je 60-godišnjak, a netko mu ga je ukrao nekoliko dana ranije na području Novog Zagreba.

Nastavi čitati

Crna kronika

Tijelo nepoznatog muškrarca pronađeno u rijeci Savi

Objavljeno

on

Policija javlja kako je jučer, 28. ožujka, u 14.30 sati u Strmecu Bukevskom pronađen leš nepoznate muške osobe. Tijelo je bilo u rijeci Savi, a na njemu nisu pronađene ozljede koje bi upućivale na kazneno djelo. Tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno