Poveži se s nama

HOTNEWS

Ačkar i Lukšić jedini kandidati za šefa goričkog HDZ-a

Objavljeno

Krešimir Ačkar ili Tomislav Lukšić? Tko će postati prvi čovjek goričkog HDZ-a odlučit će oko dvije tisuće članova te stranke u nedjelju, 22. siječnja. Da su oni jedini kandidati priopćenjem je potvrdio tajnik Gradske organizacije Zdenko Sovina.
 
“Gradsko izborno povjerenstvo HDZ-a Velika Gorica na svoj 2. radnoj sjednici održanoj 09.01.2017.g. u 16,00 sati utvrdilo da su u roku predviđenom Propisnikom o provođenju unutarstranačkih izbora u HDZ-u dvojica kandidata predala pravovaljanu kandidaturu za izbor predsjednika Gradske organizacije HDZ-a Velika Gorica i to Krešimir Ačkar i Tomislav Lukšić”, kaže Sovina, ističući kako će gradsko izborno povjerenstvo HDZ-a do četvrtka, 12. siječnja, donijeti odluku na koliko će biračkih mjesta biti održani izbori. Poznato je da će biračka mjesta biti otvorena od 8 do 19 sati.
 
Kandidati su svoje programe već predstavili članovima Gradske organizacije, Lukšić još krajem listopada prošle godine u Rakarju, dok je Ačkar to učinio prošlog tjedna u Velikoj Mlaki.
 

HOTNEWS

Na goričkom području dva novozaražena

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Velike Gorice u posljednjih 24 sata koronavirusom su zaražene dvije nove osobe. Radi se o jedina dva nova slučaja na području Zagrebačke županije. Do danas je u Gorici zabilježeno ukupno 45 slučajeva COVID-19, 36 ljudi je ozdravilo, a troje umrlo.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija.

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Počinje ljetni kamp za djecu: Osim kupanja na bazenu, isprobat će i sportove u dvorani

Za aktivan početak ljeta pobrinuo se Gradski bazen Velika Gorica, a na kamp se mogu prijaviti i plivači i neplivači

Objavljeno

on

Zadovoljni prošlogodišnjim odazivom i reakcijama djece, iz Gradskog bazena Velika Gorica odlučili su i ove godine organizirati ljetni kamp za djecu od 7 do 12 godina. Sve počinje 29. lipnja, a trajat će do 17. srpnja, u tri smjene po pet dana. Dio aktivnosti u sklopu ljetnog kampa održava se u Gradskoj sportskoj dvorani. Djeca će u ljetnom kampu imati malu školu plivanja, moći će se slobodno kupati u bazenu, ponudit će im brojne sportske aktivnosti u dvorani, a u svemu će ih  pratiti kineziolozi. Tako će djeca moći isprobati sve sportove koje požele, od graničara do streličarstva.

– Smjena traje pet dana i to smo stavili u period dok roditelji još rade, a prije nego što svi odu na more. Ovo je dobar način da popune vrijeme jer škola će biti gotova, a dosta roditelja ne zna kuda sa svojim mališanima tako da im je ovo idealna prilika. Uz to se djeca bave sportom i zdravo žive, dok roditelji rade ili imaju druge obveze u tom jutarnjem terminu od 8 do 16 sati – objasnio je Darko Ćopić, voditelj Gradskog bazena, i dodao kako prijave traju do 24. lipnja, a prijaviti se mogu i plivači i neplivači.

Ćopić je napomenuo i kako će se pridržavati svih protuepidemioloških mjera koje je propisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

 

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno