Poveži se s nama

HOTNEWS

14. Gastro Turopolja: Gorica postaje carstvo delicija!

Objavljeno

Već četrnaest godina za redom, u listopadu Velika Gorica i Turopolje žive u znaku gastronomije i vrhunskih okusa turopoljskih jela, te svih delicija koje pripremaju majstori velikogoričkih ugostiteljskih objekata ili hrane svog kraja koju izlažu gosti na manifestaciji – gastro izložbi i velikom nedjeljnom Turopoljskom ručku.

Organizatori Gastro Turopolja – Udruženje obrtnika Velika Gorica i Turistička zajednica grada Velike Gorice pripremaju i ovogodišnju manifestaciju.

gastro2

Svi ljubitelji dobre hrane i ove će godine u gastro tjednu od 12.-18. listopada moći uživati u ponudi velikogoričkih restorana, a Gastro-izložba i nedjeljni turopoljski ručak priprema se 18. listopada u centru Gorice, koji će i ove godine postati velika blagovaonica za tisuće građana koji će uživati u bogatoj eno-gastronomskoj ponudi – u domaćoj turopoljskoj kuhinji i specijalitetima koje će pripremati gosti na izložbi.

Najfinije kontinentalne i morske delicije

Za uživanje u morskim delicijama i ove godine s otoka Korčule i Lastova stižu plodovi mora i dalmatinska spiza.

Najbolju domaću turopoljsku kotlovinu pripremat će učenici velikogoričke Srednje strukovne škole i ekipe vatrogasnih društava, a lovački gulaš lovačka društva.

Posjetitelji će svoja nepca počastiti prepoznatljivim turopoljskim jelima i najfinijim slasticama velikogoričkih slastičara.

gastro3

Nakon ručka slijedi uživanje u najboljim vinima velikogoričkih podruma, kao i vinima gostiju vinara iz Zagrebačke županije, otoka Korčule i Slovenije.

Bogati program u centru Velike Gorice ispred Muzeja Turopolja uključuje manifestacije: kulinarski show, najveći švedski stol na otvorenom, prodajna izložba jabuka, meda, suvenira, obrtničkih proizvoda, eko i zdrave hrane, tamburaše, zabavne i druge sadržaje koje će pripremiti organizatori.

Prijave za natjecanje u kotlovini još do srijede 

Prijave za pripremu kotlovine traju još samo do srijede, 7. listopada. Bit će tu i izložba jabuka u organizaciji Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj, zatim Velikogorički dani meda – izložba meda i pčelinjih proizvoda te kulinarski show uz Davora Dretara Drele i Tomislava Špičeka.

Moći ćete kupiti i nešto od domaćih suvenira i proizvoda tradicijskih obrta. Organizatori su pripremili i cjelodnevni kulturno-zabavni program. 14. Gastro Turopolja trajat će od 12 do 18. listopada.

HOTNEWS

Kumičić i ove godine razvalio na Festivalu dječjeg glazbenog stvaralaštva

Nakon prošlogodišnje pobjede na festivalu koji je osigurala Marta Jelisavčić , zboraši i mladi autori iz Kumičića nastavljaju u istom ritmu i ove godine

Objavljeno

on

Ovogodišnji, četvrti po redu, Festival dječjeg glazbenog stvaralaštva održao se 15. svibnja u dvorani ‘Gorgona’, Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu. Projekt je pokrenut 2015. godine s ciljem poticanja kreativnosti kod učenika i učitelja glazbene kulture u osnovnim školama. Raznolikost izričaja, tematika i žanrova te predanost djece svojim skladbama i izvedbama već su tada u skromnim produkcijskim uvjetima ukazali na veliki potencijal festivala.

Ove godine festival je okupio 20 različitih ansambala osnovnih škola iz cijele Hrvatske gdje je gotovo 500 djece predstavilo svoje talente koje razvijaju u sklopu izvannastavnih glazbenih aktivnosti u svojim školama. Talenti se odnose na glazbeno stvaralaštvo u najširem smislu: od skladanja, pjevanja i sviranja do pripreme i izvedbe vjerojatno najkompleksnijeg glazbeno-scenskog djela – mjuzikla.

Tako se škole natječu u tri kategorije: Mjuzikl, Mladi autori i Školska mjuza, a ocjenjuje ih stručno prosudbeno povjerenstvo. Ove su godine bili Ivana Husar Mlinac (‘Mjuzikli’), Mia Dimšić (‘Mladi autori’) i Marko Kutlić (‘Školska mjuza’).

Na ovogodišnjem festivalu predstavili su se i učenici Osnovne škole Eugena Kumičića sa svojim profesorom Mladenom Ergićem.

Naši klinci predstavili su se u dvije kategorije Mladi autori i Školska mjuza. U kategoriji ‘Mladi autori’   nastupali su Lana Sedinić i Luka Kurjak izveli su svoju autorsku pjesmu ‘ Sanjam’, a u ‘Školskoj mjuzi’ predstavio se zbor s  Bohemian Rhapsody te osvojili prve nagrade.

Čestitamo Kumičićima i njihovom profesoru Mladenu i želimo još puno uspjeha u nadolazećim natjecanjima.

 

Nastavi čitati

CityTV

VIDEO City puls: Besplatni udžbenici, milijunta putnica, druženje u Lukavcu,…

Donosimo i vikend najave, koje vas sve manifestacije uskoro očekuju….

Objavljeno

on

Od jeseni svi gorički učenici dobit će besplatne udžbenike i dodatne obrazovne materijale, a učenici OŠ Eugen Kvaternik imaju novu školsku knjižnicu. A osim toga, u ovom izdanju emisije pogledajte kako je izgledao doček milijunte putnice u Zračnoj luci Franjo Tuđman.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

FOTO Velikogoričanka Jela Ravnjak milijunta je putnica Zračne luke Franjo Tuđman

Na majčin dan, naša sugrađanka Jela Ravnjak sretno je doputovala iz Dublina, postavši tako milijuntom putnicom Zračne luke Franjo Tuđman u 2019. godini. Jela je inače po zanimanju doula, pomaže budućim i novopečenim rodiljama na putu prema životnoj ulozi – majke!

Objavljeno

on

Proteklo je nešto više od godinu dana otkako je nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines uveo let bez presjedanja na liniji Dublin – Zagreb, točnije, od 3. svibnja 2018. godine. Stoga je i današnji dan znakovit iz više razloga. Zračna luka Franjo Tuđman zabilježila je ovogodišnju milijuntu putnicu upravo na ovom letu, a ranije nego ikad u povijesti goričke zračne luke – pet dana prije u odnosu na proteklu godinu.

Baš na majčin dan, stigla je naša sugrađanka Jela Ravnjak, milijunta putnica zračne luke. Jela je inače po zanimanju doula, naime, ona pruža ženama podršku u trudnoći i porodu, na njihovom putu prema majčinstvu.

Foto: Tomislava Bradić/Cityportal

– Jako sam iznenađena, bila sam u kratkom posjetu prijatelju u Dublinu, a ovo nikako nisam očekivala. Čak su došle i mažoretkinje, doček je zaista bio svečan. Obožavam letjeti, no isto tako svjesna sam i važnosti ekološke održivosti! Vođena tom činjenicom, pomislila  sam kako bih trebala posaditi jedno drvo budući da sam letjela avionom – kroz oduševljenje kazala nam je Jela Ravnjak.

Simpatičnu 30-godišnju Velikogoričanku uz čestitke dočekali su prigodni darovi, pa ju je Međunarodna zračna luka Franjo Tuđman i Aelia Duty free darovala poklon bonom, a nacionalna aviokompanija Croatia Airlines dvjema zrakoplovnim kartama za jedno od svojih odredišta po izboru putnice.

Galerija fotografija

 

Nastavi čitati

Reporter 381 - 18.04.2019.

Facebook

Izdvojeno